Bahan-bahan:
Tepung 250gm
Gula halus 100gm
1/4 sdk Garam
Butter 100gm (ptg kiub)
Telur 1 bj
Mix together dan jadikan doh. Wrap dgn plastic selama 30 minit dan masuk kn dlm peti ais. Kemudian leperkan dan di masukkan ke dalam bekas pai. Cucuk dgn garfu di ats permukaan doh. Bakar dalam oven selama 20 minit dgn suhu 180 celcius.
Tart filling: (Bahan A)
3 bj telur
1 cwn gula caster (bahan A) mix together, pukul smpi kembang
1 cwn corn starch
1 cwn Susu segar
1 ptg sebesar kiub butter
Secubit garam
Esen vanila
Potong buah2an spt strawberi/kiwi/anggur (nak mix pun boleh). Masukkan filling cream di ats pai, susun buah2 an. Sapukan marmalade jem di ats buah2 an td.
Wallah!!!ni la hasil nyaaa.....sedap di mkn begitu saja...
No comments:
Post a Comment